7 Nisan 2010 Çarşamba

Sebzeli Omlet - Yemek Tarifi

Sebzeli Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
175 gr sogan
1 yemek kasigi sivi yag
1 dis sarimsak
1 orta boy kirmizi biber
1 orta boy yesil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tavaya zeytinyagini koyun. Dogranmis sogani içine ekleyip, rengi
degisip, yumusayincaya kadar orta ateste kavurun.
Diger tarafta sarmisagi dövün ve tavanin içine ekleyin. Biberlerin
çekirdeklerini çikarip, küçük küçük dograyin ve onu da tavaya ilave edin.
Sik sik karistirarak 6-7 dakika kadar pisirin
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayirdiktan sonra ufak ufak dograyin. Onu
da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pisinceye kadar bekleyin.
Bir kapta yumurtalari hafifçe çirpin ve maydanoz ile diger baharatlari da
ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardimiyla yumurtanin her tarafa
karismasini ve iyicepismesini saglayin. Karisini katilasip, altin rengini
alincaya kadar pisirin.
Omlet pistikten sonra ince ince kiydiginiz maydanozlari üzerine serperek,
bir dilim taze ekmek esliginde servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder