8 Nisan 2010 Perşembe

ŞEFTALİLİ TART


Malzemeler;
Hamur malzemesi;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 fincan süt,
*1 yumurta,
*1 paket kabartma tozu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*2,5 su bardağı un.
Krema malzemesi;
*2 su bardağı süt,
*4 yemek kaşığı şeker,
*2 tepeleme yemek kaşığı un,
*1 paket vanilya,
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
*3 adet şeftali,
*2 yemek kaşığı sulandırılmış bal.(üstüne sürmek için )
Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur elde edelim ve bu hamuru 26 cm çapındaki tart kalıbına dikerek, üstünü kaşıkla düzeltelim.
2.Hazırladığımız bu hamuru 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk pişirelim.
3.Fırından çıkardığımız hamuru, kalıptan rahatça çıkarabilmek için soğumak üzere bir kenarda bekletelim.
4.Bu arada şeftali ve bal hariç krema malzemelerini karıştırdıktan sonra ocakta koyu bir muhallaebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
5.Pişen sıcak muhallebiyi, soğumuş tart hamurumuzun üstüne dökerek, düzleyelim ve dilimlemiş olduğumuz şeftalileride sıcak muhallebinin üstüne dizelim.
6.Şeftalileri parlatmak ve kararmalarını önlemek için ise bir yemek kaşığı su ile gevşettiğimiz baldan sürelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder