8 Nisan 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI POĞAÇA

Haşhaşlı poğaça
Haşhaşlı poğaçaları yapalı çok uzun zaman oldu. BURADA daha önce yayınladığım kahvaltı menüsünde yer alan ikramlardan biriydi. Bu tarifi poğaça şeklinde yapabileceğiniz gibi, hamuru merdane ile uygun kalınlıkta açıp kurabiye kalıpları ile keserek, tuzlu kurabiye şeklinde de ikram edebilirsiniz. Tarife gelince;
Malzemeler;
*150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
*1/2 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta akı
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
*2,5 su bardağı un
*Arzu ettiğiniz kadar haşhaş tohumu
*Üstüne sürmek için bir adet yumurta sarısı.
Hazırlanışı;
1. Tüm malzemeyi sırasıyla karıştırıp, ununu ekleyerek yoğurun.
2.Haşhaşı da ekleyip yoğurduktan sonra, cevizden biraz daha irice parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine aralıklarla dizin.
3.Poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder