1 Nisan 2010 Perşembe

ŞEKERPARE



MALZEMELER
1 paket tereyağı
1 sb pudra şekeri
4 yk irmik
2yk hindistan cevizi
2 yumurta
4 sb un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN
3 sb şeker
4 sb su
yarım limon

üzerlerine fındık içi....

YAPILIŞI
ilk önce tereyağını pudra şekeriyle iyice karıştırıp daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırıp diğer malzemeleride ekleyerek yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz, üzerlerinede fındıkları koyup önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra çıkarıp şerbeti döküp servis yapıyoruz. bu arada şekerpareler sıcak şerbet ılık olucak....bide bu malzemeler çok geldiği için yarısını kullandım;)
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder