1 Nisan 2010 Perşembe

YUFKALI KADAYIF



Bu tatlı için kadayıf, hazır baklava yufkası(normal yufkaylada yapılabilir), ceviz, tereyağı ve sıvı yağ lazım, ölçü vermiyorum çünkü ne kadar yapacaksanız ona göre değişir, bide ölçerek yapmadım;) İlk önce eritilmiş tereyağını azıcık sıvı yağla karıştırıp kadayıfların üzerine döküp iyice yedirerek didikliyoruz;) şimdide üç baklavalık yufkayı (normal yufkaysa bir tane yeterlidir herhalde)serip üzerine heryerine gelicek şekilde yayıp ceviz içinide üzerine serpiştirip rulo şeklinde sarıp üç parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik şeklinde dizip fırında kızarana kadar pişiriyoruz. şerbetinide önceden hazırlayıp fırından çıkardığımız kadayıfların biraz sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizide üzerlerine her yerine gelicek şekilde döküp üzerini bir tepsiyle kapatıp soğumaya bırakıyoruz, tatlımız bu kadarcık tadı harikaydı, tavsiye edilir;) eğer sizinde baklava yufkanız kalırsa benim gibi, onlada börek yapabilirsiniz;) kalan yağa su ekleyip 3 yufkanın üzerine sürüp peynir ve maydanoz koyup yine rulo yapıp tepsiye koyup dilimleyip üzerlerine yumuta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdikten sonra böreklerde servise hazırdır;)
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder