8 Nisan 2010 Perşembe

ŞEKERPARE


Malzemeler;
Hamuru için
*1/2 paket yumuşak margarin ( veya 125 gr tereyağı )
*1 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı irmik
*1,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1-2 damla lümon suyu
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yoğurulur. Yoğurma aşamasında hamur dağılıyor gibi olabilir. Hamur macun kıvamı alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
2. Yoğurma işlemi tamamlanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, oval bir şekil verin ve hafifçe üstlerine bastırın.
3.Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine dizelim ve üstlerine yumurta sarısı sürüp, çatal yardımı ile fazla bastırmadan çizikler atalım.
4. Soğuk fırında, 170'de üstleri pembeleşinceye kadar kızartalım.
5. Şekerpareler fırında kızararıken şerbet malzemesini aynı anda ocağa alıp, kaynatalım. şekerpareler pişinceye kadar şerbet kaynamaya devam etsin.
6. Fırından çıkardığımız şekerparelerin üstüne sıcak sıcak şerbeti dökelim. Şekerpareler ve şerbet sıcak olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder