8 Nisan 2010 Perşembe

SÜTLAÇ TOPLARI


MALZEMELER:
1 Paket hazır sütlaç
2 Su bardağı süt
Bir paket bitter çikolata
1Su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1 Çay bardağı iri çekilmiş fındık içi
Üzeri için:
1Kahve fincanı hindistan cevizi
1Kahve fincanı haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
2 Su bardağı sütle sütlacımızı pişiriyoruz.Altını kapatıp içine hindistan cevizini ve fındiğı ekleyip soğutuyoruz.Diğer tarafta çikolatalarımızı küçük küçük parçlara ayırıyoruz.Soğuyan karışımımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz.Ama bunu yaparken ellrimiz hep ıslak olmalı yoksa hamur yapışıyor.Yuvarlarken arasına çikolata parçalarından koyup hindistan cevizine yada haşhaş tohumuna buluyoruz.Ya da evde olan başka bişey ceviz, fındık...gibi.Ama isterseniz çikolata koymayabilirsiniz de zaten yeterince tatlı oluyor.
İşin enteresan tarafı bu topları yağda kızartabilirsiniz.Kızarttığınız zaman içindeki çikolatalar eriyor.Her iki halide harika benden demesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder