8 Nisan 2010 Perşembe

ŞEKERPARE

MALZEMELER

HAMURU İÇİN
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • 1 ÇAY BARD İRMİK
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBET TARİFİ

  • 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 3 SU BARD SU
  • ÇEYREK LİMON

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBET KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK TOPLAR YAPILIR. TEPSİYE DİZİLİR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. ORTALARINA FINDIK BASTIRILIR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARILIR. ILININCA, ILIK ŞERBET DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKİNCE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder