8 Nisan 2010 Perşembe

SANA BOREGI











Malzemeler
250 gr sana yagı
300 gr beyaz peynır,maydanoz
6 tane yufka
Hazırlanısı
Sana yagı erıtılır ılık hale getırılır
Maydanoz ınce dogranır peynır ıle karıstırılır
Bır tane yufka serılır uzerıne tereyagı surulur.Yaglanmıs yufkanın uzerıne tekrar yufka serılır
3 kat yufka yaglanarak ust uste konur.Yufkalar sıgara boregı keser gıbı 4 yada 6 parcaya kesılır.
Kesılen kenarına peynırlı ıc konur rulo sarılır.
Sarılan borekler buzdolabında sogutulur.
Pısırılecegı zaman ıcı su dolu bır kabın ıcınde 5 dakıka bekletılır uzerıne yumurta sarısı surulur susam serpılır 180c fırında pısırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder