8 Nisan 2010 Perşembe

ETLİ NOHUT




NOHUT YEMEĞİNİ ÇOK SEVEREK YERİM. İSTER BULGUR PİLAVIYLA İSTERSENİZ PİRİNÇ PİLAVIYLA SERVİS EDEBİLECEĞİNİZ BESLEYİCİ VE LEZZETLİ BİR YEMEK... BİLMEYENLER YADA PRATİK PİŞİRMEK İSTEYENLER İÇİN KENDİ YAPTIĞIM ŞEKİLDE TARİFİNİ PAYLAŞMAK İSTEDİM...



MALZEMELER


  • 250 GR BEYAZ NOHUT
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 250 GR KUŞBAŞI ET (BEN DANA KULLANDIM)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • 4-5 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KADAR UN


YAPILIŞI



NOHUTLARI BİR GECE ÖNCEDEN BİR ÇAY KAŞIĞI KARBONAT ATTIĞIMIZ ILIK SUYA KOYALIM. SU (NOHUTLARIN 4-5 PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR) BOLCA OLMALI Kİ NOHUTLAR ŞİŞİNCE SUSUZ KALMASIN.


DÜDÜKLÜ TENCEREYE YAĞ VE ETİ ALALIM. KAVURMAYA BAŞLAYALIM. ETLERİN RENGİ DÖNÜNCE MİNİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI VE UNU İLAVE EDELİM. KAVURALIM. SALÇAYI, TUZU, KIRMIZIBİBERİ VE YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ NOHUTLARI İLAVE EDELİM. NOHUTLARIN İKİ PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATALIM. KAYNAMA SESİNİ DUYUNCA 30 DK PİŞİRELİM. DÜDÜKLÜNÜN HAVASI ÇIKINCA KAPAĞINI AÇIP SICAK SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder