8 Nisan 2010 Perşembe

SAKALLI POĞAÇA



Bu poğaçalar pastane poğaçası tadında nefis mi nefis...Eğer bir poğaça tiryakisiyseniz bence bu poğaça enleriniz arsında yer alcak:)

MALZEMELER:
1,5 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Paket kuru maya
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Biraz tuz
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:
Bir demet maydonoz
Yarım kalıp kadar beyaz peynir ya da kerm peynir

Tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık bir saate kadar mayalanıyor. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpip 180 derecede pişiriyoruz. Pişen poğaçalarımız soğuyunca biraz keserek içine maydonozlu peynirli harçtan bolca dolduruyoruz.



Yok eğer çok peynirli olmasın derseniz poğaçaların içine biraz krem peynir sürüp kıyılmış maydonoza bandırabilirsiniz.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder