7 Nisan 2010 Çarşamba

Sevgi Tatlisi - Yemek Tarifi

Sevgi Tatlisi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
1 Su Bardagi Yogurt

1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Iri Dövülmüs Ceviz Alabildigi Kadar Un 1 Paket Kabartma Tozu 1 Adet Yumurta
Surubu Için:
5 Su Bardagi Seker
3 Su Bardagi Su
1/2 Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak surubunu hazirlayalim.3 su bardagi su,5 su bardagi
sekeri,ve bir miktar vanilyayi kaynatin.Limon suyunu ekleyin.Sogumaya
birakin.
Baska bir kabin içinde de 1 su bardagi yogurt,1 su bardagi sivi yag,1 paket
margarin,1 paket kabartma tozu,1 yumurta ve aldigi kadar unu
karistirin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek
yogurun.
Hamuru 4 parçaya bölün.Her bir parçasini merdane ile açin.Açtiginiz
hamura iri dövülmüs cevizden yayin.Rulo biçiminde katlayin.Diger
hamurlari da ayni sekilde katlayip,parmak kalinliginda kesin.Tepsiye dizin.

Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 30 dk pisirin.Önceden hazirlayip soguttugunuz surubu tatlilarin üstüne dökün.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder