8 Nisan 2010 Perşembe
SODALI KARNABAHAR
Kış mevsiminin vazgeçilmez güzellerinden karnabaharı bir de bu şekilde yapmanızı öneririm. Tarif Oktay Ustanın. Bende bu tarifi öğrendiğimden beri karnabaharı bu şekilde yapıyorum. Sizede öneriyorum çünkü gerçekten güzel oluyor;)
MALZEMELER:
Bir orta boy karnabahar
1 Şişe soda
2 Yemek kaşığı ketçap
1 Yumurta
Aldığınca un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Karnabaharı dalların ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz. Haşladığımız karnabaharları soğuk suda yıkıyoruz. Diğer taraftan bir kaseye bir yunurtamızı kırıp çırpıyoruz. Üzerine ketçapı ve bir şişe sodayı da döküp karıştırıyoruz. En son olarak azar azar unumuzu da ilve edip karışyırıyoruz. Karışım boza kıvamında olacak. Sonra karnabaharlarımızı bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Sarmısaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder