UN HELVASI:
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağı
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Az sıvıyağda fıstıklar pembeleştirilir. diğer yağlar eklenip yağların erimesiyle un eklenir.
Kısık ateşde helva kavrulur yaklaşık 1 saat sürer. Unun rengi değişmeye başlayınca kaşığa bir parça kavrulmuş un alınıp şerbetten bir parça konularak helvanın rengi ve olup olmadığı anlaşılır.
2 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı süt ( veya su)
karışıştırlılar şerbet hazırlanır. (soğuk )
kavrulmuş una şerbet eklenir. karıştırılak pişirilir.olduğunu helvanın tencereye sarmasıyla anlaşılır.
** un helvasında bire bir un ve su kulanılır.
1 bardak un kulanıldıysa 1 bardak şebete su konur
İrmik helvasında ise bire birbuçuk kullanılır.
1 bardak irmik 1,5 bardak şerbete su konur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder