8 Nisan 2010 Perşembe

Un Helvası


UN HELVASI:

100 gr tereyağı
 1/2 çay bardağı sıvıyağı

2,5 su bardağı un
2  çorba kaşığı çam fıstığı

Az sıvıyağda fıstıklar  pembeleştirilir. diğer yağlar eklenip yağların erimesiyle un eklenir.
Kısık ateşde helva kavrulur yaklaşık  1 saat sürer. Unun rengi değişmeye başlayınca kaşığa bir parça kavrulmuş un alınıp şerbetten bir parça konularak helvanın rengi ve olup olmadığı anlaşılır.

2 su bardağı  şeker
2, 5 su bardağı süt ( veya su)
karışıştırlılar şerbet hazırlanır. (soğuk )
kavrulmuş  una  şerbet eklenir. karıştırılak pişirilir.olduğunu helvanın tencereye sarmasıyla anlaşılır.

** un helvasında  bire bir un ve su kulanılır.
     1 bardak un kulanıldıysa 1 bardak şebete su konur
İrmik helvasında ise bire birbuçuk kullanılır.
     1 bardak irmik 1,5 bardak şerbete su konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder