7 Nisan 2010 Çarşamba

SOĞAN ÇORBASI (FRANSIZ USULÜ)

















Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kg soğan
3 çorba kaşığı un
et suyu
tuz
karabiber
ayrıca
5-6 dilim ekmek
kaşar peyniri
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanlar kızarana kadar kavurun. Unu ilave edip biraz daha karıştırın. Et suyunu ilave edin. (Ben yaklaşık 9-10 su bardağı kadar kullandım.) Tuz ve karabiberide ilave edin. Et suyu kaynayana kadar yavaş yavaş çorbayı karıştırın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği dilimleyin. Üzerine kaşar peyniri dilimi koyun. Tost makinasında kaşar peyniri hafif eriyene kadar tutun. Sunum esnasında kaşar peynirli ekmek dilimleriyle servis yapın.
NOT: Et suyu yerine et bulyonda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder