8 Nisan 2010 Perşembe

Sosisli Minik Poğaçalar

Bu minik poğaçaları komşumuzun kızının nişanında ikram edilmek üzere hazırladım. Kalabalık bir gruba yaptığım için tam ölçü yaptım, 2 tepsi poğaça çıktı. (70-80 adet) Tarifi denemek isterseniz yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Malzemeler :
2 adet yumurta
300 gr. margarin ya da tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz

İçine;
yeterince sosis
Üzerine;
yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı :
Yoğurma kabına yumurta, margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuz alınır. Un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Sosisler boyuna ikiye bölünür, kesilen her parça tekrar ikiye bölünerek 4 eşit büyüklükte parça elde edilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp, merdane ile 0,5 cm. kalınlığında açılır. Hamurun bir ucuna sosisler boydan boya yerleştirilir. Sosislerin üzerini örtecek şekilde katlanır ve rulonun kenarındaki fazla hamur kesilir. Hazırlanan rulo 2-3 cm. uzunluğunda dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan hamur için de aynı işlem tekrarlanır. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.



Bunlar da yine nişan için hazırladığım Fındıklı Tuzlu Düğüm Kurabiyeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder