8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PIRASA
















Malzemeler
1 kilo pırasa
2 adet havuç
yarım çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Yapılışı
Sıvıyağı tencerede kızdırın. Halka şeklinde doğranmış havuçları katıp bir iki kez çevirin. Yarım parmak kalınlığında doğranmış pırasaları ekleyip kavurun. Tuzunu, şekerini katıp karıştırın. Salçasını ekleyin. Pirinci üzerine yayıp 2 su bardağı sıcak suyunu ekleyin. Hiç karıştırmadan pirinçler ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder