7 Nisan 2010 Çarşamba

SPİRAL KURABİYE
















Malzemeler
250 gr terayağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Bir kabın içine un, pudra şekeri ve vanilyayı eleyin. İçerisine yoğurt ve ılınmış tereyağını katıp iyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp yarısını streç filme sarın. Kalan hamura elenmiş kakao ve sütü katıp yoğurun. Kakaolu hamuru da streç filme sarın. Hamurları buzdolabında 2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurları yarım parmak kalınlığında açın ve üst üste yerleştirip rulo yapın. Tekrar streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Soğuyan hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder