2 Nisan 2010 Cuma

SULTAN LOKUMU

Geçen hafta perşembe akşamı büyük dayımlara iftar davetine götürmek için yapmıştım. Çok beğenildi.. Hatta dayım bunlar bir pastanede satılsaydı sırf bunlardan yemek için o pastaneye giderdim dedi:) Oysa yapılışı çok basit ve her zaman evde bulunan malzemelerle yapılıyor..
malzemeler:
  • 1 kg. süt
  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • ceviz
  • tarçın

yapılışı: Unla yağı kavurun, şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. Oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. Hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın.Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. Lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder