8 Nisan 2010 Perşembe

SULTAN LOKUMU







Tarifi http://yesildomates.blogspot.com/ arkadasimda gordum .Ben butun olarak hazirliyordum ama bu sekilde sunumu daha cok begendim ve bugun nihayet hazirladim

MALZEMELER
1kg sut
1 su bardagi un
1 su bardagi seker
I2 poset krem santi ve yeterince sut
Hindistan cevizi ,iri kirilmis ceviz,damla sakizi
HAZIRLANISI
Sut,seker un ,damla sakizi bir tencereye konur karistirarak iyice pisirilir icine bir kasik tereyagi
eklenir mikser ile 5 dakika cirpilir.
Firin tepsisine bol hindistan cevizi serpilir tatli yavasca uzerine dokulur spatula ile uzeri duzeltilir sogutulur.
Ayri bir kabin icine krem santi ve yeteri kadar sut konur kivam alana kadar mikser ile karistirilp dikkatli bir sekilde muhallebinin uzerine surulur ve tekrar buz dolabina konur
Iyice sogutulduktan sonra uzunlamasina ortadan kesilir sonra 3 parmak genisliginde parcalar kesip uzerine ceviz eklenipruloseklinde .
Rulo sarilan lokumlar tekrar hindistancevizine bulanir.
Benim tarifim kakaolu hazirlaniyordu ,sade hali cok guzel gorunuyor arzu eden kakao yada bitter cikolata ile hazirlayabilir muhallebisini



Afiyet olsuunnnn



Sultan Lokumu on Foodista

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder