8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU ERİŞTELİ MERCİMEK
















Malzemeler
1 çorba kasesi yeşil mercimek
1 tavuk göğsü
1 çorba kasesi erişte
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Mercimekleri düdüklü tencerede 15 dakika haşlayıp süzün. Tavukları 2 litre tuzlu suda haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan alın. Tavuk suyuna erişteleri ekleyip pişirin. Erişteler yuşumaşınca tiftiklenmiş tavukları, yeşil mercimeği ve baharatlarını katın. Ayrı bir kapta yemeklik doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları sıvıyağda kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçasını katın. Salçalı soğanı kaynamakta olan yemeğe katıp bir iki taşım daha kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder