1 Nisan 2010 Perşembe

SULU BÖREK


Bu böreği öyle uzun uzun anlatmaya gerek yok, sadece yaptığım şöyle; yufkaları sekize bölüp içine istediğiniz peynir yada patates neyli seviyosanız ondan koyup, ben sadece çökelek peyniri koydum, sıgara böreği gibi sarıp bir tabağa soğuk su koyup börekleri teker teker bu suya batırıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye sırayla dizip üzerine yumurta sarısı sürüp en üstede galeta unu yada susam ve çörek otu serpiştiebilirisiniz, daha sonrada 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz, pofuduk pofuduk böreklerimiz servise hazırdır artık;) hepsi bukadarcık, çok pratik bir tarif tadıda enfesti;)
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder