1 Nisan 2010 Perşembe

Naneli Poğaca

Zeynep'in doğum günü menüsünden...
malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • susam

yapılışı: Yumurtanın sarısını birini üzeri için ayırın. Yumurta akı ve diğer yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine yoğurt, tereyağ, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, nane ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarını sürüp, susam serpin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder