8 Nisan 2010 Perşembe

SÜT HELVASI

BU TATLI BURSAYA ÖZGÜ BİR TATLI. TARİFİNİ ARAŞTIRMALARIM SONUCU BULDUM VE DENEDİK. BİZ BEĞENDİK UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ....

MALZEMELER


  • 1 KG SÜT

  • 1 SU BARD UN

  • 1,5-2 SU BARD TOZ ŞEKER (ŞEKERLİ SEVEN 2,SEVMEYEN 1,5 BARDAK KOYSUN)

  • YARIM PAK MARGARİN

YAPILIŞI


SÜT VE ŞEKER TENCEREYE ALINIP KAYNAMAYA BIRAKILIR. ÖTE YANDA MARGARİN VE UN KAVRULUR. KAVURDUĞUMUZ UNA KAYNAMAKTA OLAN SÜT ŞEKER KARIŞIMI DİKKATLİCE KARIŞTIRARAK İLAVE EDİLİR. (BURADA TOPAKLANMAMASI GEREKİYOR.) MUHALLEBİ KIVAMINA GELİP GÖBEK ATMAYA BAŞLAYINCA ATEŞTEN ALINIR. ISIYA DAYANIKLI FIRIN TEPSİSİNE KONUR. SADECE ÜZERİ KIZARACAK ŞEKİLDE FIRINA KONUP KIZARTILIR. ILIK SERVİS EDİLİR. DİLİMLENİP ARZUYA GÖRE ÜZERİNE TARÇIN İLAVE EDİLİR.

NOT: BU TATLIYI TURBO FIRINLARDA YAPMA ŞANSINIZ YOK MALESEF. TURBO FIRINLAR ÜFLEYEREK PİŞİRDİĞİ İÇİN TATLININ ÜSTÜ KIZARANA KADAR MUHALLEBİYİ PİŞİRİYOR. SERTLEŞTİRİYOR. OYSA SADECE ÜSTÜNÜ KIZARTMAK GEREKLİ OLDUĞU İÇİN TURBO FIRINLARDA DENEMEYİN DERİM BEN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder