5 Nisan 2010 Pazartesi

Tagliolini / Sade Taze Makarna

Makarnayı çok sevmem ama, makarna denilince aklıma ilk gelen Barilla olur..Kendisiyle 30 yıl önce Almanya'da tanışmıştım..O zamanlar soslu çubuk makarnasını çok pişirdiğimden olsa gerek,bir bıkkınlık olmuştu bende..

Almanya'da Barilla paketlerinin içersinden 2 minik poşet çıkardı..Birinde sosu,diğerinde de permesan peyniri bulunurdu..Yanına 2 adette Egetürk sosis çevirince,en güzel yemek olurdu benim için..Şimdilerde her ikisinide yıllarca yemesem aklıma bile gelmiyor..Fakat,geçenlerde arkadaşlarla makarna geceleri yapınca,haliyle çeşit çeşit farklı makarnalarla tanışmış oldum..

Hazırlamış olduğum makarna,fesleğen soslu Renzo marka sade taze makarnadır..Üstelik hazırlanmsı bile çok kolay..Kaynayan suya makarnalar bırakılıp,tam 4 dk kaynadıktan sonra pişmesi..

Ben sosda çevirip servis tabaklarına alıp,üzerlerine dilimler halinde Pınar cheddar koyup,k.biber serpiştirip sundum..Pakette 250 gr var ve 4 kişiye yeterli oldu..Denemenizi tavsiye ederim..
2
Bu tür taze makarnalar,Migros'un buzdolaplı reyonlarında bulunmaktadır arkadaşlar..))
3

1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder