2 Nisan 2010 Cuma

TAHİN SOSLU KABAK TATLISI


Kabak tatlısını eşim çok seviyor,ben de en azından yılda 1-2 kez yapmaya çalışıyorum.Bu kez Antalya usulü tahinli denedik.Çok hoşumuza gitti...

1-1,5 kg kabak
2 su bardağı şeker
1-2 karanfil
Tahin ve ceviz

Kabaklar dilimlenir. Tencereye dizilip üzerine şeker serpilir. En az 2-3 saat bu şekilde bekletilip kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir.Kabaklar piştikten sonra, fırın tepsisine alınır, tencerede kalan su üzerine gezdirilip orta ısılı fırında 10 dk fırınlanır. Kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır, üzerilerine tahin gezdirip ceviz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder