2 Nisan 2010 Cuma

Gökçesu Pilavı

malzemeler:
  • 1 kase pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1/2 demet dereotu
  • tuz
  • sıvıyağ

yapılışı: Tuzlu ve ılık suda pirinçi ıslatın. 20-25 dakika bekletin. Yıkayıp, süzün. Tencereye sıvıyağ koyup, pirinçi kavurun. Rendelenmiş havuçu ilave edip karıştırın. Haşlanmış nohutu ilave edip, tuz ve yeteri kadar kaynar su veya et suyu koyun. Pilavı pişirin, dinlendirin. İçerisine kıyılmış dereotu ve iri kıyılmış cevizi ilave edin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder