7 Nisan 2010 Çarşamba

Tahinli Kek



Aslında bu kekin "susam mantolu" olması gerekiyordu ama fırınım susamları fazla kızartınca görüntüyü kurtarmak adına pudra şekeri eledim, çaktırmayın:))

Malzemeler :
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağına yakın iri ceviz
1-2 yemek kaşığı susam

Yapılışı :
Tozşeker ve yumurtalar mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt, sıvıyağ ve tahin eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Ceviz eklenip karıştırılır. Kek kalıbı margarinle yağlanır, bolca susam serpilir. Hazırlanan hamur kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek çıkartılır ve dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder