8 Nisan 2010 Perşembe

TAHİNLİ MUHALLEBİ..





Dün, akşam için şöyle kolay bir tatlı yapsam diye düşündüm, baktım Oktay Usta tahinli muhallabi pişiriyor; tahini bizimkiler pek severler dur bi deneyeyim deyip hemen işe giriştim:)

Bence mutlaka sizlerde yapın gerçektende nefis oldu şiddetle tavsiye ederim...
Bütün muhallebiler gibi çok pratik bir tarif hemen çabucacık yapın soğuyuncaaaa?? Afiyet olsuuuuun:))

4 su bardağı süt.
2 yemek kaşığı pirinç unu.
2 yemek kaşığı nişasta.
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker.
Hepsi beraber muhallebi pişirilir.

Pişen muhallebi kaselere doldurulur ama üzerinde tahinli karışımı koymak için yer bırakarak doldurun.

Muhallebiler biraz soğumaya bırakılır, o arada tahinli karışım hazırlanır.
1 su bardağı tahin.
1 su bardağı süt.
3 yemek kaşığı pudra şekeri.

Üzerine dökmek için yeterince susam.

Tahin şeker ve süt beraber karıştırılır ve kaşıkla muhallebilerin üzerine dökülür her tarafına yaydırılır.

En üstüne istediğiniz kadar susam serpilir ve kaseler fırın tepsisine dizilir.

Tepsiye sıcak su ilave edilir fırının ızgarası ayarlanır ve fırına yerleştirilir.

Üzerleri kızarıncaya kadar fırında tutulur. Çok çabuk kızarıyor sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

Fırından aldığımız muhallebiler biraz soğuyunca buzdolabına koyulur.

Soğuk olarak servis edilir.
Afiet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder