7 Nisan 2010 Çarşamba

Tarçınlı Muz Reçeli

Tarifi Lezzet Dergisinde gördüğüm zaman acaba bizim ağız tadımıza uyar mı diye düşünmüştüm. Zaten muz tatlı, birde şeker girince çok tatlı olur mu diye içimden geçirdim. Ama kahvaltı sofrasında değişik reçellerle önce göze hitap etmeyi sevdiğim için yarım ölçü denedim. Sonuç tahmin ettiğimden de güzel oldu. Evde de çok beğenildi. Özellikle muzun ve tarçının aroması, uyumu nefisti...

Gereken Malzemeler :
  • 2 olgun muz
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı + 1 parmak şeker
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Muzu dilimleyip limon suyu ile karıştırın.
  • Suyu şeker ve vanilya ilavesi ile koyu şurup haline gelinceye kadar kaynatın.
  • Muzu ve tarçını ilave edip yaklaşık 30 dakika orta ateşte kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince kavanoza boşaltın, soğuyunca kapağını kapatın.
  • Tabağa koyduğunuzda kabukları soyulmuş bademle süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder