6 Nisan 2010 Salı

TAVADA KOLAY SU BÖREĞİ..

Malzemeler;
3 adet yufka
2 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çaybardağı yoğurt
250 gr beyaz peynir,maydonoz..
Yapılışı;
Öncelikle peynirli,maydonozlu iç harç hazırlanır...
Daha sonra yumurta,yoğurt ve sıvıyağ bir kasede iyice çırpılır.Yufkalar tezgaha açılır,ortadan ikiye kesilir,kesilen parçalara hazırlanan karışım fırça yardımıyla sürülür,peynirli harçta yufkanın geniş kısmına konur,kol böreği yapar gibi rulo şeklinde sarılır,önce tavanın altına biraz yağ gezdirilir sonra tavanın ortasından başlayarak sarılan yufkalar resimdeki gibi döşenir..hepsi bittikten sonra böreğin üzerine tavanın yarısına gelecek kadar su dökülür..suyun içinde 5-6 dakika bekleyen böregin suyu süzülür ve kısık ateşte ocakta pişmeye bırakılır..bir tarafı pişen böreğin diğer tarafıda servis tabağı yardımıyla çevrilerek kızartılır..sıcak servis edilir..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder