7 Nisan 2010 Çarşamba

TAVUK CİĞER KAVURMA


TAVUK CİĞERİ HERKESİN YEDİĞİ BİŞEY DEĞİL BİLİYORUM. ASLINA BAKARSANIZ BENDE PEK SEVMEZDİM. AMA BU ŞEKİLDE PİŞİRİLDİĞİNDE YENEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. DENEMEK İSTEYENLER İÇİN TARİFİ...
MALZEMELER
  • YARIM KG TAVUKCİĞER
  • 2 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 AD DOMATES
  • 1 AD BİBER
  • TUZ, KARABİBER VE PUL BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE CİĞERLER İRİ DOĞRANIR. YIKANIR. TEFLON TAVAYA ALINIR. SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR BEKLENİR. MARGARİN EKLENİR. SOĞANLAR İRİ KÜP DOĞRANIR EKLENİR. SOĞANLARLA BİRLİKTE CİĞERLER KAVRULUR. BAHARATLARI EKLENİR. ÖTE YANDA BİBER KÜP DOĞRANIP AZ YAĞDA KAVRULUR. DOMATESLERİN KABUKLARI SOYULUP DOĞRANIP BİBERLERE EKLENİR. ONLARDA KAVRULUR. CİĞERLERE KATILIR. KARIŞTIRILIP SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder