8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUK CİĞERİNDEN ARNAVUT CİĞERİ

Hala hastayım, hemde kullandığım onca ilaca rağmen günden güne azalacağına çoğalan bir hastalıkla başetmeye çalışıyorum... Nasıl bir grip mikrobuna maruz kaldıysak artık:) Geçmiş olsun dileklerinize çok çok teşekkür ederim. İnş çabuk geçer...
Herneyse gelelim konumuza, tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denedinizmi? Bence ilk fırsatta deneyin. Tarif hemen aşağıda...
MALZEMELER
  • Yarım kg tavuk ciğeri
  • 1 çay bard un
  • Tuz
  • Kızartmak için bolca sıvı yağ
YAPILIŞI

Tavuk ciğerlerini küp küp doğrayıp süzgeç yardımıyla elinizi sürmeden yıkayın. Suyunun süzülmesini bekleyin.
Un ve tuzu karıştırın. Süzülen ciğerlerinizi (fazla mıncırmadan) bu karışıma bulayın. Bol kızgın yağa, tek tek atıp (tavanızın alacağı kadar ciğeri) birlikte kızartın. (tek tek atmamızın sebebi hepsini birden atarsanız arnavut ciğeri formunu yakalayamassınız. Ciğerleriniz bulamaç gibi olabilir)
Arzuya göre patates kızartması ve pilavla servis edin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder