7 Nisan 2010 Çarşamba

Tavuklu Cordon Bleu


Malzemeler :
Kişi sayısı kadar tavuk biftek
biftekle aynı sayıda dana jambon (Ben hindi pastırma kullandım.)
yeteri kadar kaşar dilimi
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
tuz, karabiber
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı :
Tavuk bifteklerin üzerine tuz ve karabiber serpilir. Üzerine önce bir dilim dana jambon (pastırma), sonra da bir dilim kaşar peyniri yerleştirilir. Kenarları kapatılarak rulo şeklinde sarılır. Alüminyum folyo ile sıkıca sarılır. Kaynayan suda 10-15 dakika pişirilir. Alüminyum folyo çıkartılarak biftekler soğumaya bırakılır. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür. Yanında patates kızartması ve kızarmış soğan halkalarıyla servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder