7 Nisan 2010 Çarşamba

Tavuklu Kadayif Dolmasi - Yemek Tarifi

Tavuklu Kadayif Dolmasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
300 gr Tel Kadayif 1/2 Tavuk Gögsü 4 Yemek Kasigi Irmik 3 Yemek Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Su Bardagi Süt
SERBET MALZEMESI
3 Su Bardagi Toz Seker
3 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögsünü tuzsuz, sade haslayin. Haslanan tavugu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve sekeri birlikte pisirip soguyunca dövülmüs cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.

Kadayiftan bir miktar kopararak tabaga yayin. Uç kismina yeteri kadar harçtan yerlestirerek dolma sarar gibi sarin. Tel kadayif bitinceye kadar bu islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye yerIestirerek üzerine kizdirilmis margarini esit miktarda gezdirin. Önceden isitilmis firinda kizartin. Su ve sekeri birlikte kaynatin ve serbeti limonla kestirip, sogumasi için birakin. Kadayiflar sicak, serbet soguk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabagina alarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder