5 Nisan 2010 Pazartesi

TAVUKLU PAÇA ÇORBASI

Malzemeler;
1 tavuğun göğsü
1 kase yoğurt
1 kaşık tepeleme un
1 yumurta yada akı
1 limonun suyu
3-4 diş sarmısak
Karabiber,toz kırmızı biber
Tuz
Kaşığın ucuyla tereyeağı yada margarin

Yapılışı;
Tavuk gögsü önce haşlanır ve didilir..Haşlanan su dökülmez..Geniş bir kasede yoğurt,yumurta,un iyice çırpılır, iyice özdeşleşince,bir kaşık bir kaşık kaseye sıcak su alınır,karışım ılıdıktan sonra hepsi haşlama suya karıştırılır..Didiklenen tavukda çorbaya ilave edilir,kaynayana kadar sürekli karıştırılır..1 limonun suyu sıkılır,dövülmüş sarmısak ve bir tutam karabiber serpilir,çok az margarin yada tereyağ eklenir ve karıştırılır...Kırmızı biberle servis edilir..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder