6 Nisan 2010 Salı

TAZECİK,MİS KOKULU ,SEVGİ DOLU BİR PAZARDI..



hardallı soğanlı bezelyeli makarnalı patates salatası - roka-nane domates ve salatalık


midye dolması

assostan gelen incir sepetlerinden biri
valide sultanımızın balkonundaki ,küçücük asmasındaki bu üzümlerin tadına da iriliğinede şaşırıp kaldık !!!!! kuru baklava, kadayıf ve fıstıklı sarma
incir reçeli
İncirli turta ( incirler o gün assos'tan gelmişti)



Bu şeker balık günü, anlamışsınızdır ki,geçen hafta pazar gününden kalma ....(balık günümüz)

Masamız Benim sağ kolum sevgili masal kahramanımın bana jestlerinden oluştu...
Geçen hafta bayram döneminde akrabalar, eş dost sağolsun valide sultanım için tazecik meyveler,sebzeler, ev tereyağları,peynirleri göndermiş- Bu güzel paketlerin içinden misss gibi memleketten mısır unlarıda çıkmıştı..
Masal kahramanım gelen taze bahçe ürünlerinden tazecik güzel bir yaz salatası, tarifini benden aldığı hardallı, soğanlı patates salatası, mısır unuylada hamsi tava hazırlamıştı, beni mutfağa hiç sokmadığı için ,bende yemek sonrası sevgili kardeşciğimin bize sepetler dolusu Assos'taki bahçesinden getirdiği incirlerden bir turta hazırladım ,balık sonrası kahve-çay yanına..
Zaten bizde balığın ardından mutlaka incir reçeli tatlı yerine yemek adetten olduğu için, turta bir hayli sırasını beklemişti. Ama çok çoook beğenildi...
Assos'tan gelen diğer güzellikleride mutlaka paylaşacağım sizlerle.... Şimdilik müsadenizle , valide sultanımızın son kontrolleri var bugün.
Siz resimlere bakarken bizde hazırlanalım, hayırlı haberler ola inşallah...
SEVGİLER BİZDEN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder