8 Nisan 2010 Perşembe

TİRAMİSU ( KEDİDİLİ İLE )

tiramisu 006
Eskiden gerek çay, gereksede yemek olsun her misafir soframda muhakkak yapardım Tiramisu'yu.Şimdilerde neredeyse hiç yapmadığımı farkettim. Oysa hem lezzetli oluşu hemde hafif bir tatlı oluşundan dolayı hep tercihim olmuştu. Geçen hafta sadece kendim için yaptım bu eski dostu ve tadını ne kadar çok özlediğimi farkettim.Değişiklik olsun diye, baton kek kalıbında ve kedidili ile hazırladım. İşte tarifi
Malzemeler;
*15-16 adet kedidili bisküvi. ( Baton kek kalıbı için )
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su.
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*4 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
1.Önce, boton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
2.Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin.
3.Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın.
4.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
5.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
6.Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç
7.Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.
8.Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

tiramisu 014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder