1 Nisan 2010 Perşembe

TİRAMİSU



MALZEMELER

Pandispanyası için;
3 yumurta
yarım sb şeker
1 kabartma tozu
1 bardak un
3 yk kakao

Kreması için;
3 bardak süt
3 yk nişasta
2 yk un
1 sb şeker
1 paket labne peyniri

Islatmak için;
1 sb sıcak su
1 yk nescafe

YAPILIŞI
İlk önce pandispayası için şekerle yumurtaları iyice karıştırıp diğer malzemeleride ekleyip karıştırıp yağlı kağıtlı küçük bir tepsiye yada borcama döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. kremayıda labne peyniri hariç diğer malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip 10 dak bekletip labne peynirinide ekleyip 10 dak mixerle karıştırdıktan sonra kekimizi ortadan kesip alt kısmına nescafeli sudan gezdirip onunda üstüne kremamızı döküp diğer nescafeyle ıslattığımız kekide bunun üstüne koyup yine kremadan döküp en üstede süzgecle kakao serpiştiriyoruz, isterseniz kakaoyla beraber türk kahveside serpiştirebilirsiniz, ben sevmediğim için koymadım, soğuduktan sonra tatlımız servise hazırdır;)
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder