8 Nisan 2010 Perşembe

TİRAMİSU















Malzemeler
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
ıslatmak için
1 kahve fincanı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
kreması için
1 yumurta sarısı
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı
1 kutu labne peynir
ayrıca
kakao
süslemek için
bitter çikolata
çilek
boncuk
Yapılışı
Pandispanya için yumurtayı toz şekerle çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip keki pişirin. Pişen keki soğuyunca ikiye bölün. Kreması için süt, un, toz şeker ve yumurta sarısıyla bir krema hazırlayın. Ocaktan almaya yakın damla sakızını ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip bekletin. Soğuyan kremaya labne peynirini katıp mikserle 5 dakika çırpın. Sıcak suda granül kahveyi ve toz şekeri eritin. Pandispanyayı bu suyla ıslatın. Hazırladığınız kremadan ortasına bolca sürün. Diğer kek tabanını üzerine kapatın. Sıcak kahveli suyla ıslatın. Kalan kremayı üzerine yayın. Kakaoyu eleyin. Benmari usulü eriyen çikolataya çilekleri batırıp boncukla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder