8 Nisan 2010 Perşembe

TUĞBA'NIN KETESİ:)) (kayseri'den)





Selamlar..
Ketelerin tarifini ancak yazma fırsatım oldu. Geçen hafta yapmıştım ama nedendir bilmem pc başında tarif yazacak kadar oturamadım:) Oturup yazarsam şimdi yazarım diye düşündüm, yarın Pazartesi hiç oturamam;Pazartesi en sevmediğim gündür zaten, ismi yetiyor dimi yaa:))

Bu tarifi bana Kayseriden Sevgili Tuğba gönderdi. Annesinin yaptığı ketenin çok güzel olduğunu benimde mutlaka yapmamı istediğini yazdı. Çoktan beri sıra bekleyen tarifi sonunda denedim çok beğendim daha önce hiç kete yememiştim, bizim buralarda kete pek bilinmez. Daha çok İçanadolu bölgesinin geleneksel hamur işi diye biliyorum..

Malzemeler..
2 su bardağı süt.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı yoğurt.
Aldığı kadar un.
1 paket instant maya.
tuz ,biraz şeker, 1 çorba kaşığı sirke.
Arasına sürmek için 2 paket margarin.

İçi için.

1 çay bardağı kadar sıvı yağ. kızdırılır içine yeteri kadar un ilave edilip helva gibi kavrulur, unun renginin değişmemesi lazım çok fazla kavurmayın...

Hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan hamur 10 parçaya bölünür.

Bezeler iki tane beşerli grup olarak ayrılır her beş yufka için 1 paket margarin kullanılır.

Her beze ince yufka şeklinde açılır.

Açılan yufkanın üzerine erimiş margarinden sürülür
Üst üste koyulan 5 yufka en üstüde yağlandıktn sonra rulo şeklinde sarılır.

Ve yumurta büyüklüğünde kesilir.
Her parça elle biraz bastırıp yassıltılır ve içine hazırlamış olduğumuz unlu karışımda bizar koyulup zarf şeklinde kapatılır.
Hepside hazırlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp mayalanmaya bırakılır.
Daha sonra kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırında pişmesi beklenen keteler:))
Pişen keteler afiyetle mideye indirilir çok lezzetli herkese tavsiye ederim.

Tuğbacım tarif için çok teşekkür ederim annene çok selam, varsa değişik tarifleri bekliyorum:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder