8 Nisan 2010 Perşembe

ÇEŞNİLİ ÇÖREK

çeşnili çörek 021
Geçen pazar yeğenimin sözü için kremalı muffin , kurabiye ve bu çeşnili çöreklerden yaptım. Bu çöreğin tarifi sofra dergisinin çok eski bir sayısından. Ben ufak tefek eklemelerde yaptım ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile şekillendirdim.Tarifimiz şöyle;
Malzemeler;
*100 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 çay bardağı zeytinyağı,
*1 çay bardağı yoğurt,
*2 adet yumurta,
*2 çorba kaşığı sirke,
*1 çay kaşığı tuz,
*1 paket kabartma tozu,
*3 su bardağı un
*2 çorba kaşığı susam,
*2 çorba kaşığı haşhaş,
*100 gr kadar ezilmiş beyaz peynir,
*1 avuç kadar ince kıyılmış dereotu,
*Üstüne sürmek için yumurta sarısı.
Hazırlanışı;
Tüm malzeme güzelce yoğurulup,( kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. gerekirse yukarıdaki ölçüden biraz daha fazla un ilave edebilirsiniz ) üstü örtülü şekilde yarım saat kadar dinlendirilir. Merdane ile unlanmış tegahta yaklaşık bir parmak kalınlığında açıldıktan sonra istediğiniz kalıpla kesebilirsiniz veya elinizle dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Çöreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder