8 Nisan 2010 Perşembe

TULUM PEYNIRLI PUF BOREGI











MALZEMELER;2 kasik yogurt,1 kasik limonsuyu,tuz,1 kasik siviyag,1 bardak su,1 cay kasigi kabartmatozu,aldigi kadar un.





HARC MALZEMESI;200 gr tulumpeynir,corekotu,dereotu./2 kasik margarin eritilmis/





Hamur malzemelerinin tumunu bir kaba koyup yogurarak hamur yapilir.Uzerine nemli bez ortulur 15 dakika dinlendirilir.Harc malzemeleri karistirilir,bir kenara alinir.Dinlenmis hamur bir merdane ile 2 cm kalinliginda acilir.2 kasik eritilmis margarin acilan hamura surulur.Yaglanan hamurun tam ortasi bir tabakla kesilir, kenarlarindan ucgen seklinde tekrar kesilir ve kesilen ucgenlerin ucu ortadaki yuvarlagin uzerine konur.Diger parcalarda ilk kapananin uzerine konur.10 dakika tekrar dinlendirilen hamur tekrar acilir yufkanin uzun kenarina katlama payi birakarak 3 cm aralikla harc konur,katlama payi kapatilir ve kesilir ,kizgin yagda kizartilir.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder