8 Nisan 2010 Perşembe

Yaban Mersinli Fındıklı Muffin


Tam 29 yıldır yanımdaymış fark edememişim. Dile kolay üniversiteye başlayıp, mezun olup, aynı yerde çalıştığım 29 yıl. Mektup gönderdiğim postahanenin yanında, yemekhanede kuyruk uzayınca derse yetişmek için bir şeyler atıştırdığımız üniversite kantininin karşısında , ders gördüğüm anfinin arka duvarında kısacası burnumun dibinde ama ben görememişim.

Bir zamanlar bamyası ile meşhur Bornova Ovasına dikilen koca koca taş binaların arasında köklerini betonların arasına salıp, meyve vermeye çalışan belki de tek canlıyı fark edememişim..

Geçtiğimiz günlerde iş yerimdeki arkadaşımla konuşurken " Biliyor musun? " dedi. "C Bloktaki anfinin arkasında bir yaban mersini ağacı ( aslında ağaçcık demek daha doğru belki) vardı ". İşte o zaman hatırladım üzerinde koyu renk küçük küçük meyveler olan, ama yanına hiç sokulmadığım o minicik ağacı. Bugün hangi yemek bloğunu , hangi yemek dergisini açsanız mutlaka tarifinin geçtiği yaban mersini ağacını." Hadi gidip bakalım meyve var mı " dediğimde " ağaç yok ki artık , meyvesi olsun "dedi.

Dün yaban mersinli muffinleri hazırlarken benim yıllarca fark edemediğim minicik ağaçcık geldi aklıma.....


Gereken Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları, toz şeker ve vanilya ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu ilave edip hafifçe karıştırın.
  • Yaban mersinlerini ve fındıkları ilave edip karışmasını sağlayın.
  • İçine muffin kağıtları konmuş kalıplara, hamurdan yarısını dolduracak kadar koyun.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca kalıptan ve muffin kağıtlarından çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder