1 Nisan 2010 Perşembe

TUZLU KURABİYE, PASTANE KURABİYESİ



MALZEMELER
250 gr yumuşamış tereyağı
1 çb sıvı yağ
1çb peyaz peynir rendesi
2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülcek)
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
susam yada çörekotu yada ikisi;)

YAPILIŞI
tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra peyniri, unu,kabartma tozunu ve tuzunuda ekleyip bigüzel yoğuruyoruz, hamur ne sert nede yumuşak olcak hamuruda hallettikten sonra açıp kalıpla şekiller verip yada elle örgü falan şekilleri verip üstlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip yağlı kağıtlı tepsiye dizip 150 derecede üzerleri kızardıktan sonra servise hazırdır. tadı görüntüsünden daha kat kat güzeldi, cep tlfonuyla pek net çıkmıyo....
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder