6 Nisan 2010 Salı

Un Helvası

Un Helvası

Arkadaşlar kullandığım bilgisayarın dört tuş'u da kayboldu :)sizlere ışınlanmış olabilir mi :))çocuklar resmen laptopun tuşlarını söküp bir kenarlara atmışlar...(normal çocuk değil bunlar :))....bu yüzden yazı yazmakta çok zorlanıyorum... şu anda bir yazıyorum , iki kere siliyorum :)

Hayırlı Kandiller diliyorum....

Malzemeler
- 250 gr. margarin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:
1- Margarini tencereye koyup eritin,içine unu ekleyip kavurmaya başlayın.
2- Diğer tarafta sütü ve toz şekeri başka bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın.Kaynayınca altını kapatın.
3- Unun rengi değişene kadar yaklaşık 25 dakika kavurun.Un'nun mis gibi bir kokusu çıkacak ve rengi iyice koyulaşacak.Tencerenin başından ayrılmadan devamlı kavurun.
4- Diğer tencerede bekleyen sütlü şekerli karışımın altını tekrar yakıp ısıtın.Kavrulan unun içine yavaş yavaş döküp çok hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın ve çok az tarçın ekleyip ocağın altını kapatın.
5- Elinize mutlaka bir mutfak eldiveni veya bir havlu sarın(çıkan buhar elinizi yakmasın)ve hızlıca karıştırın.
6- Tencerenin kapağını kapatın ve biraz demlendirin.İlk sıcaklığı çıkınca tencerenin kapağını açın ve dondurma kaşığının içini doldurup servis tabağına ters çevirip içinden düşmesini sağlayın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder