8 Nisan 2010 Perşembe

Üzümlü-Cevizli Badem Aromalı Kek



Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağına yakın iri parçalar halinde ceviz
2 su Sinangil Badem Aromalı Kek unu (kek karışımı kabartma tozu içerdiği için kabartma tozu kullanılmaz.)
file fındık
Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Önce yumurtalar daha sonra süt karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Badem aromalı kek unu eklenir ve iyice karıştırılır. Son olarak kuru üzüm ve ceviz eklenir. Margarinle yağlanan kalıba file fındık serpilir ve hamur kalıba dökülerek üzeri kaşıkla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder