8 Nisan 2010 Perşembe

Karamelli Kabak Tatlısı


Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
1,5 kg. balkabağı

Karamel için;
200 ml. krema
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Süslemek için;
ceviz

Yapılışı :
Kabak soyulup, yeşil kısımları ve çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip, kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Toz şeker bir tavaya alınır, kısık ateş üzerinde karıştırılarak eritilir. Şeker eriyip karamel rengini alınca tava ocaktan alınır ve su eklenir. Tava tekrar ocağa oturtulur ve katılaşan karamel çözülene kadar kısık ateşte tutulur. Krema eklenip 1-2 dakika daha pişirilip, ocaktan akınır. Ilık hale gelince kabakların üzerine gezdirilir. Kabakların üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder