7 Nisan 2010 Çarşamba

ÜZÜMLÜ KEK VE "SEVERİM"


Çok Sevgili komşu kızı DamakTadı-Gül'cüğüm ve yine sevgili arkadaşım Kitchen O'clock-Nilay "SEVERİM" isimli yeni mim için beni sobelemiş. Arkadaşımın davetini kabul edip bende mime katılıyorum. Sevdiğimiz üç şeyi yazmamız gerekiyormuş anladığım kadarı ile. O kadar çok sevdiğim şey var ki.Bakalım tombaladan hangileri öne çıkmış.
Severim havasını, suyunu, tarihini, Çınaraltı'nı, Beyazıt'ını, Sahaflar'ını, Kapalıçarşı'sını, Sultanahmet'ini, Sarayburnu'nu, Boğaz'ını ve tüm kötü yanlarına rağmen Severim ama çok severim İSTANBUL'umu.

Severim, ipek tenlerini, uykuda gülümseyişlerini, masumluklarını ve yalansız, dolansızlıklarını, mis gibi kokularını, minik parmaklarını, tüy gibi saçlarını, içten bakışlarını ve severim enselerinden öpmeyi, tüm zorluklarına rağmen severim çooook severim minik BEBEK'lerimizi.

Severim, hüzünlerini, neşelerini, zorluklarını, aşklarını, sevdalarını,paylaşımlarını, heyecanlarını, tutkularını, yorgunluklarını, derslerini, kızgınlıklarını, huzurunu severim ama çoooook severim YAŞAMA'yı, HAYAT'ı.

ÜZÜMLÜ KEK;
MALZEMELER;
*4 yumurta,
*8 çorba kaşığı pudra şekeri,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı süt,
*3 subardağı un,
*1 paket kabartma tozu
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*1 çorba kaşığı limon suyu,
*1 tatlı kaşığı tarçın,
*1/2 su bardağı kuru üzüm,
*1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
HAZIRLANIŞI;
1.Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile pudra şekerini, köpürünceye kadar çırpalım.
2.Sıvıyağ, ılık süt, limon suyunu katıp tekrar çırpalım.
3.Unu ve kabartma tozunu ve tarçını eleyerek, karışıma katalım.
4.Limon kabuğu, kuru üzüm ve cevizi de katarak kaşıkla karıştırıp, yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza karışımı dökelim.
5.Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda, kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek pişmesini bekleyelim. Kontrol için ilk 20 dakikadan sonra fırının kapağını açalım. Yoksa kekimiz söner.
6. Pişen kekimizi üstüne hafif bir bez örterek soğutalım. (Yoksa kekin üstü kuruyor ve sertleşiyor.)
8. İyice soğuduktan sonra kekimizi kalıptan çıkarıp, dilerseniz üstüne pudra şekeri serperek servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder