- 6 adet yufka
- yarım kg ıspanak
- yarım kg az tuzlu lor veya rendelenmiş beyaz peynir
- 1 yumurta
- sıvı yağ
Yapılışı:
Ispanakların kök kısımları kesilip, ayrılarak yaprakları iyice yıkanır. Suyu süzüldükten sonra hafifçe ovulur (Ispanak yufka içinde sert kalmasın diye). Rendelenmiş beyaz peynir veya lor ıspanağın içine karıştırılır. 1 yumurtann beyazı da ıspanaklı iç harcına ilave edilir.
Her yufka 4 eşit parçaya bölünerek, her parça bir fırça yardımı ile sıvı yağ ile yağlanır( Annem yufkaları yağlarken kuru kısım kalmamasına, fakat aşırı yağ sürmemeye dikat ediyor). Dörde bölünmüş yufkanın yuvarlak olan kısmına iç harcı konularak önce ince rulo şeklinde sarılır. Sonra uç kısmı içeri kıvrılarak sarmal şekilde gül şekli verilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlem devam edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder